top of page

Groepenkast vervangen

Als u een wat ouderhuis heeft, dan kan het zijn dat u nog een stoppenkast heeft in plaats van een moderne groepenkast. Hoewel een stoppenkast goed kan werken, heeft een nieuwe meterkast vele voordelen. Het kan in eerste instantie een flinke klus lijken om de stoppenkast te vervangen voor een nieuwe groepenkast, maar het is vaak de moeite waard. ​ ​

Uw oude stoppenkast vervangen voor een moderne groepenkast

Wilt u uw groepenkast vervangen? Een oude groepenkast vervangen kan namelijk een goed idee zijn. Een goed functionerende groepenkast is van cruciaal belang voor een veilige en efficiënte elektrische installatie in uw huis. Als uw bestaande groepenkast verouderd is, niet voldoet aan de huidige regelgeving of niet meer aan uw elektrische behoeften voldoet, is het verstandig om deze te laten vervangen door een nieuwe groepenkast.

Bij ProTechnia staan we klaar om uw groepenkast te vervangen. Wij bieden deskundige en betrouwbare service om uw elektrische systeem optimaal en veilig te laten functioneren. Wilt u weten wanneer het nodig is om uw groepenkast te vervangen, het aantal groepen dat u nodig heeft en voor hoeveel fase groepenkast u moet kiezen? Lees dan verder. ProTechnia vertelt u tevens ook meer over de kosten hiervan.

Moet mijn groepenkast vervangen worden?

Wanneer moet ik mijn groepenkast vervangen? Dit is een vraag die veel mensen hebben. U bent hier aan het juiste adres. Een nieuwe groepenkast is een essentieel onderdeel van het elektrische systeem in uw huis. Het zorgt voor de juiste verdeling van elektriciteit naar verschillende circuits en beschermt u tegen overbelasting en kortsluiting. Er zijn verschillende indicatoren die erop kunnen wijzen dat het tijd is om uw groepenkast te vervangen.

Als u merkt dat de stoppen of zekeringen van uw bestaande groepenkast regelmatig doorslaan, kan dit een teken zijn van overbelasting. Het kan ook zijn dat uw oude groepenkast niet voldoende groepen heeft om aan uw elektrische behoeften te voldoen. U moet dan uw meterkast vervangen.

Andere tekenen zijn verouderde technologie, beschadigde bedrading of als u van plan bent om toekomstige uitbreidingen te maken en extra elektrische apparaten wilt installeren, zoals elektrische (inductie) kookplaat en andere elektrische apparatuur. Een professionele elektricien van ProTechnia helpt u graag verder. Wij kunnen uw verouderde groepenkast vervangen en uitbreiden op basis van uw wensen. Houd er rekening mee dat een aardlekschakelaar cruciaal is voor de veiligheid van uw elektrische installatie en dat een oude stoppenkast deze vaak niet heeft.

Wilt u uw oude stoppenkast vervangen voor een nieuwe groepenkast? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen en we zorgen voor een veilig en efficiënt elektrisch systeem in uw huis.

bottom of page